Nyheter

  Puustelli ska producera koldioxidneutrala kök

  Puustelli har inlett Natural Steps-programmet för att minska utsläppen från Harjavalta möbelfabrik vid tillverkningen av snickerier och för att på lång sikt med de utvalda samarbetspartnerna kompensera för det koldioxidavtryck som fabriken orsakar.

  Puustelli har förbundit sig att erbjuda sina kunder koldioxidneutrala produkter vars miljökonsekvenser och utsläpp har minimerats och kompenserats i enlighet med det nya programmet.

   

  Samarbetspartner

  Samarbetspartner i kompensationsdelen av Puustellis Natural Steps-program är Ilmastokummit, Puuni Oy och John Nurminens stiftelse.

  Ilmastokummit planterar träd i Finland och ökar kolsänkorna genom att skydda avtalade områden under de kommande hundra åren.

  Puuni Oy avlägsnar koldioxid från atmosfären genom att beskoga finländska impediment.

  John Nurminens stiftelse skyddar Östersjön genom flera projekt som arbetar för ett rent Östersjön.

  Med hjälp av Natural Steps-programmet är Puustellis klimatkompensation minst 3 800 000 kg CO2 per år. Årligen avlägsnas 32 000 kg blåalger från Östersjön.

   

  Natural Steps-program

  Natural Steps-programmet är ett konkret steg mot en koldioxidneutral fabrik. För att de slutliga resultaten ska kunna nås krävs det bra mätare som gör övervakningen av utsläppen noggrannare. Det är viktigt att utreda direkta och indirekta utsläpp och räkna koldioxidavtryck för företagets hela verksamhet ", säger Puustelli Group Oy:s verkställande direktör Jussi Aine.

   

  Koldioxidneutralt senast 2035

  ”Puustelli Group Oy har förbundit sig att minska sina koldioxidutsläpp så att möbelfabriken är koldioxidneutral senast 2035. Företaget har agerat systematiskt under hela 2000-talet i enlighet med dessa värderingar. Ett betydande framsteg gjordes 2013, då vi började använda finländsk biokomposit som material i möblernas olika delar. Delarna är 100 % återvinningsbara, återanvändbara och har en formaldehydhalt på 0 %.”

   

  Giftfri tillverkning

  Puustellis produktion är giftfri. Vid tillverkningen av möbler används inte ämnen som innehåller tungmetaller och de uppstår inte heller under tillverkningsprocesserna. Inte heller används i något skede av tillverkningen lim med formaldehydtillsatser. Alla ytbehandlingsmedel är vattenlösliga.

   

  Minskning av energi i tillverkningen

  Inom produktionen har Puustelli gjort energieffektiva maskinanskaffningar med målet att minska miljöolägenheterna så effektivt som möjligt. Den el som köps är helt och hållet producerad med vattenkraft och utsläppsfri. Dessutom har fabriken ett eget solkraftverk. Man har lyckats minska elförbrukningen med ca 10 % genom att investera i energieffektivare maskiner och genom att övergå till LED-belysning. Värmeproduktionen sköts genom förbränning av överblivet träavfall från produktionen. Dessutom har Puustellis produktion förbundit sig till att minska avfallet och att så noggrant som möjligt återvinna material. Bland förpackningsmaterialen har kartong ersatt plasten och transporterna optimeras noggrant.

  Puustellis möbelfabrik finns i Harjavalta och bolaget sysselsätter 330 personer.

  Mer information: Puustelli Group Oy, Pirjo Leva, tfn +358 10 277 6218, pirjo.leva@puustelli.com

  PUUSTELLI - 100 Years of responsibility

  PUUSTELLI 100 ÅR
  Vi på Puustelli är lyckligt lottade där alla tror på ansvarsfullt arbete – och har gjort så i 100 fantastiska år.
  Vi tror på ärlighet och öppenhet när det gäller klimatarbete och hållbara lösningar.
  Som kund är du vår högsta prioritet. Vi lyssnar på dig och förverkligar dina drömmar.
  Vi kompromissar aldrig på kvalitén. Istället letar vi hela tiden efter nya innovationer. Det gör oss väldigt stolta över vårt arbete.
  Vi förenar människor, familjer och generationer.

  Så blir kökstrenderna efter Coronakrisen

  TRENDSPANAREN: Så blir kökstrenderna efter Coronan.
  Vi träffade trendspanaren Stefan Nilsson för 6 månader sen. Då pratade vi om kökstrenderna för 2020. Nu träffade vi honom igen för att höra hur han tror att trenderna kommer att påverkas.

   

  Köksplanering online

  Nu kan vi erbjuda köksrådgivning och köksplanering online via telefon eller webb. Du bokar en tid precis som vanligt, men vi utför mötet med teknikens hjälp.

  Läs mer >>

  Puustelli skapar ”köksmecka” i Uddevalla

  Puustelli öppnar butik i Uddevalla. Den andra advent, den 8 december, har butiken i Herrestad premiär.
  Det blir en butik där en högre nivå av personlig service blir verklighet.

  Butiken kommer att drivas av Pernilla Block, Fiskebäckskilsbo som tidigare jobbat med Puustelli i deras framgångsrika Västerås-butik och kan sortimentet både utan och innan. 

  – Puustelli gör kök av väldigt hög kvalitet och med ett väldigt stort sortiment. Men de säljer faktiskt ytterligare en sak – tid, säger Pernilla Block och förklarar: 

  – I Puustellis koncept ingår att du får hjälp med allt från planering av ditt kök till själva bygget. Du behöver inte göra något alls själv om du inte vill.
  Det är ”det bekväma sättet att få ett högklassigt kök” säger Pernilla.

  – Och om du vill kan vi bygga köket när du är på semester, så kommer du hem till ett sprillans nytt kök. 

  Hembesöket lyfter servicenivån

  Puustelli har visserligen service som sin paradgren, men Pernilla Block vill lyfta servicenivån ytterligare några snäpp. Därför har hon valt att ha en lite mindre köksbutik och gör alltid besök hos kunderna i hemmet för att planera deras nya kök.

  – Köksutställningar i butik är jättebra för att kunna se material och luckor till köket, säger Pernilla Block. Det blir lättare för mig att rita ett bra och inspirerande kök när jag har sett kundens hemmiljö och fått en helhetsbild av var det nya köket ska passa in.

  – För mig innebär hembesöket också att jag får bättre möjligheter att hitta smarta lösningar för köksinredningen än om jag bara får ett antal mått i butiken.

  Flera år framåt

  Pernilla är också den som mäter upp köket och ansvarar för att allt stämmer samt finns med under hela resan.

  – Mina kunder kommer att ha mig som sin kontakt från första besöket till dess att köket är färdigt och redo att börja användas. Och långt därefter – dyker det upp frågor efter att allt är färdigt, kommer jag att finnas tillgänglig många år framöver, säger hon. 

  Smart miljötänk i köken

  Det finländska varumärket Puustelli har funnits i Sverige i snart 30 år och har kunder över hela landet. Köken kännetecknas av en skandinavisk design, bra material och höga miljövärden. 

  Det betyder att Puustelli bland annat jobbat mycket med att rensa bort material och ämnen som kan bli ohälsosamma i inomhusluften, till exempel formaldehyd. Självklart sker också tillverkningen med en medvetenhet om miljön. 

  – Bland annat tillverkas alla kök i Finland, och det mesta av råvarorna hämtas från fabrikens närområde, säger Pernilla Block. 

  Supermiljököket Miinus

  Puustelli är också banbrytande när det kommer till miljökök med sitt Puustelli Miinus-koncept. 

  – Supermiljököket har bara hälften så stort koldioxidavtryck som ett vanligt standardkök. 

  ”Köksmecka”

  Köksbutiken i Herrestad i Uddevalla kommer att ligga i närheten av flera andra köksbutiker. Det blir ett litet köksmecka i området, där den som letar nytt kök får nära att gå mellan butikerna. 

  Efter butiksinvigningen den 8 december kommer Puustellibutiken att ha öppet tisdag–fredag 11–18, samt lördagar 10–15. 

  För mer information om Puustelli och den nya butiken i Uddevalla, besök www.puustelli.se eller ring 0522-44 33 00.

  Han leder Puustellis satsning på nybyggnation

  Richard Moberg blir projektledare för Puustellis nystartade avdelning för ny- byggnadsprojekt.
  Kombinationen av miljökonceptet Miinus och kökstillverkarens helhetserbju- dande gör dem till en stark utmanare på projektmarknaden.

   

     

   

  Efter sju år som säljare och butikschef för Puustelli och därefter konceptansvarig för kökstillverkarens nya produkt Puustelli Miinus, blir Richard Moberg nu ansvarig för företagets nya projektavdelning.
  – Richard har varit med länge och har väldigt stor kunskap om båda våra koncept, Puustelli och Puustelli Miinus. Vid projektförsäljning är det viktigt att kunna arbeta systematiskt och noggrant och där har Richard allt som krävs, säger Mika Ojanne, vd för Puustelli Sverige.

   

  Fler efterfrågar ekologisk hållbarhet

  Puustelli startade avdelningen för projekt hösten 2016 och vänder sig i första hand till byggföretag och villaleverantörer. I sortimentet ingår både Puustellis originalkök och miljököket Miinus. Framför allt Miinus har väckt uppmärksamhet.
  – Miinus är en helt ny produkt för projektmarknaden och ligger rätt i tiden. Hållbar- hetstänket växer och miljömedvetenheten blir allt viktigare. Miinusstommen är till hundra procent ekologisk och fri från gifter och allergener. Den är dessutom tålig, hållbar och lätt att jobba med, säger Richard Moberg.

   

  Projekt i alla storlekar

  Puustellis första nybyggnadsprojekt är Brf Klippern 4 i Malmö, känt som Cykelhu- set, som har försetts med 87 Miinus-kök.
  – Målet för 2017 är att sälja in kök till ytterligare två projekt i storleken 10–15 kök och uppåt, men vi har en organisation som kan ta hand om projekt alltifrån ett kök, så inget projekt är för litet eller för stort, säger Richard Moberg.

   

  Konkurrenskraftigt erbjudande

  Vid sidan av sina två populära kökskoncept har Puustelli också ett serviceerbjudande som har blivit en favorit hos många arkitekter och byggföretag. Det är All inclusive- konceptet, något som har erbjudits privatpersoner under flera år och är ett helhets- grepp som innebär att Puustelli är med kunden från planeringsstadiet tills köket är färdigt att använda. Det har visat sig vara en tydlig konkurrensfördel också på pro- jektsidan.

  – Vår struktur för leverans, inbärning och montering har vi förfinat under flera år. Den ger kunden en enorm trygghet, inte minst när det handlar om större projekt.
  – Tillsammans med Puustellis hållbara och flexibla kökslösningar skapar All Inclusi- ve ett erbjudande mot nybyggnation som både särskiljer oss på marknaden och ger starka konkurrensfördelar. Därför kommer vi att få se en snabb tillväxt i detta seg- ment, som komer att bli ett bra komplement till vår försäljning direkt till privatkun- der, säger Richard Moberg.

  För mer information, kontakta:

  Richard Moberg
  Telefon: 076-323 71 11
  Epost: richard.moberg@puustelli.com