Nyheter

  Nu kommer supermiljököket till Kungens Kurva

  Puustelli ägnade fem år och miljoner euro åt att utveckla världens första supermiljökök, en köksinredning som bara har ett hälften så stort ekologiskt fotavtryck som standardinredning.
  Nu finns det även i butiken i Kungens Kurva.

  Modernt utställningskök i borstad furu till salu i Nyköping, 99.000 kr

  Nu förnyar vi vår butik och säljer två stycken utställningskök till bra priser.

  Här har vi ett modernt kök med luckor i svartlaserad borstad furu och vitmålad mdf. Köket består av en sektion för häll och vatten, en köksö med sittplatser och en maskinvägg.

  Köken säljs i befintligt skick och hämtas av köparen.

   

    

   

   

   

   

   

  Köket innehåller

  • Stomme: Melamin i svart och väggskåp i vitt
  • Lucka: TP22 laserad borstad furu / TM10 högblank vit mdf
  • Bänkskiva: Granit, Satiini
  • Ho: Centra porslinsho
  • Blandare: Grohe Zedra, krom
  • Belysning: Lapetek Led Sign

  Hushållsmaskiner från Siemens

  • Siemens ångugn (HB36D572)
  • Siemens microvågsugn (HB86P572S)
  • Siemens Induktionshäll, 80 cm (EH801ME21E)
  • Siemens vinkyl (KF18WA43)
  • Siemens fläktkåpa (LC91KB672)
  • Kyl, frys och diskmaskin ingår ej (lucka för integrerad dm finns)

   

  Ritningar

  PRIS: 99 000 kr (inkl.moms)
  (Ord.pris 300 900 kr)

   

  Köket finns hos Puustelli i Nyköping
  Stockholmsvägen 10
  Telefon: 0155-28 78 58
  E-post: nykoping.puustelli@puustelli.com

  Nu kommer supermiljököket till Uppsala

  Nu finns en grön nyhet i Vaksala: Puustellis köksbutik har fått in supermiljököket Miinus i sortimentet. 
  Den 1 september inviger vi den nya köksutställningen med buller och bång – kom och se den revolutionerande köksinredningen!

  Kökstillverkaren Puustelli ägnade fem år och miljoner euro åt att utveckla världens första supermiljökök, en köksinredning som bara har ett hälften så stort ekologiskt fotavtryck som standardinredning. 
  – Många av standardmaterialen i köksinredningar släpper ut otrevliga ämnen i inomhusluften, som formaldehyd och kolväten. Dessutom är de tunga, säger Richard Moberg, ansvarig för Miinus hos Puustelli. 
  – Därför var det ett stort kliv framåt för hela köksvärlden när Puustelli till slut lyckades hitta ett annat sätt att bygga köksinredning – med biokomposit och massivt trä. 

  Säljs i Uppsala
  Nu får alla Uppsalabor det lättare att lära känna Miinus-inredningen när Puustellis butik i Uppsala får ett utställningskök i Miinus-serien.
   – Det här är en produkt vi är otroligt glada och stolta över – det känns som om hela butiken har lyft i och med den här satsningen, säger Josefin Tivell, butikschef i Puustellibutiken.
  Det märks också i utställningen: Miinusköket har fått ett helt eget rum i butiken där kunderna kan se och känna på inredningen, se de många olika alternativ som finns och lära mer om hur Miinus-serien kan vara så miljövänlig. 

  Snygg design och yppersta kvalitet
  Det som gör Miinus speciellt är inte bara att det är så pass snällt mot miljön. Det är att det är snällt mot miljön, samtidigt som det håller yppersta kvalitet och har en modern, snygg design. 
  – Visst är Miinus en produkt med miljö i fokus, men du får också fantastiskt fina kök. Många tror att du behöver tumma på utseende, förvaring och så vidare i ett miljösmart kök, men det behöver du ju inte, säger Josefin Tivell. 

   

  Köksinvigning med fest 
  Lördag 1 september invigs den nya köksutställningen officiellt i butiken.
  – Vi kommer att visa upp köket och bjuda alla gäster på något ätbart. Vi har också ett riktigt bra invigningserbjudande, halva priset på keramiska bänkskivor, säger Josefin Tivell. 
  För medierna finns möjlighet att få en visning av Miinus-köket redan den 27/8 – välkommen!

   

  Kontakt :

   

  Josefin Tivell

  Butikschef Uppsala

  Telefon :0706-34 07 06

  E-post :josefin.tivell@puustelli.com

   

  Total makeover för Puustelli Nacka – och nu kommer supermiljököket Miinus

  En helt nyinredd butik som ger mer plats för inspiration och med världens sannolikt mest miljövänliga kökskoncept. Det kan Puustelli i Sickla Köpkvarter stoltsera med idag. 

  Helgen den 19–20 augusti invigs den omgjorda butiken med pompa och ståt. 

   

  – Det absolut vanligaste önskemålet hos de kunder som kommer in till oss är ”inspiration” – de vet att de behöver ett nytt kök, men inte hur det ska se ut. I vår nya butiksmiljö har vi större möjlighet att visa dem vilka möjligheter som finns. 

  Det berättar Håkan Thid som äger och driver Puustellis köksbutik i Sickla Köpkvarter sedan 2008. Till butiken kommer kunder från hela Nacka, från Hammarby Sjöstad, Tyresö och hela Värmdölandet för att hitta ny inredning till sitt hus- eller bostadsrättskök. 

   

  Utformat för individuella kök 

  I den nya butiken finns mer plats för kunderna att sitta ner och diskutera sina behov och önskemål med kökssäljarna. De uppdaterade köksmiljöerna har också fått en mer ombonad design, så att de är lättare att tänka in i en hemmiljö. 

  – Eftersom vi utformar och bygger varje köksinredning individuellt för kunden, blir inget kök identiskt med ett annat. Därför har vi velat skapa en miljö där kunden får möjlighet att verkligen utveckla sina behov och önskemål, så att vi kan ta fram precis det kök hen vill ha, säger Håkan Thid. 

   

  Premiär för supermiljököket 

  En premiär i butiken är kökskonceptet Puustelli Miinus, supermiljököket som bara har ett hälften så stort ekologiskt fotavtryck som ett standardkök. Köket har utvecklats från början av Puustelli. 

  – Det är jättehäftigt att vi får detta kök till butiken nu. Puustelli har alltid försökt ligga i framkant när det kommer till miljövänlighet – Miinuskonceptet är nästa steg i detta, säger Håkan Thid. 

   

  Invigning helgen den 19–20 augusti 

  Helgen den 19–20 augusti blir det officiell invigning av den omgjorda butiken. På plats finns ett stort antal experter på köksplanering, ekologisk inredning och köksrenovering. 

  – Självklart kommer vi att fira nyöppningen i butiken på olika sätt, bland annat kommer vi att ha ett antal öppningserbjudanden till de kunder som kommer förbi. 

  För den som inte har möjlighet att komma den helgen, finns ett nytt tillfälle helgen därpå. 

  – Ja, faktiskt: lördagen helgen efter har vi vår vanliga höst-kick-off i butiken, med massor av roliga erbjudanden. Så det finns två tillfällen att göra en riktigt bra köksaffär nu i augusti, säger Håkan Thid med ett skratt.

  Han leder Puustellis satsning på nybyggnation

  Richard Moberg blir projektledare för Puustellis nystartade avdelning för ny- byggnadsprojekt.
  Kombinationen av miljökonceptet Miinus och kökstillverkarens helhetserbju- dande gör dem till en stark utmanare på projektmarknaden.

   

     

   

  Efter sju år som säljare och butikschef för Puustelli och därefter konceptansvarig för kökstillverkarens nya produkt Puustelli Miinus, blir Richard Moberg nu ansvarig för företagets nya projektavdelning.
  – Richard har varit med länge och har väldigt stor kunskap om båda våra koncept, Puustelli och Puustelli Miinus. Vid projektförsäljning är det viktigt att kunna arbeta systematiskt och noggrant och där har Richard allt som krävs, säger Mika Ojanne, vd för Puustelli Sverige.

   

  Fler efterfrågar ekologisk hållbarhet

  Puustelli startade avdelningen för projekt hösten 2016 och vänder sig i första hand till byggföretag och villaleverantörer. I sortimentet ingår både Puustellis originalkök och miljököket Miinus. Framför allt Miinus har väckt uppmärksamhet.
  – Miinus är en helt ny produkt för projektmarknaden och ligger rätt i tiden. Hållbar- hetstänket växer och miljömedvetenheten blir allt viktigare. Miinusstommen är till hundra procent ekologisk och fri från gifter och allergener. Den är dessutom tålig, hållbar och lätt att jobba med, säger Richard Moberg.

   

  Projekt i alla storlekar

  Puustellis första nybyggnadsprojekt är Brf Klippern 4 i Malmö, känt som Cykelhu- set, som har försetts med 87 Miinus-kök.
  – Målet för 2017 är att sälja in kök till ytterligare två projekt i storleken 10–15 kök och uppåt, men vi har en organisation som kan ta hand om projekt alltifrån ett kök, så inget projekt är för litet eller för stort, säger Richard Moberg.

   

  Konkurrenskraftigt erbjudande

  Vid sidan av sina två populära kökskoncept har Puustelli också ett serviceerbjudande som har blivit en favorit hos många arkitekter och byggföretag. Det är All inclusive- konceptet, något som har erbjudits privatpersoner under flera år och är ett helhets- grepp som innebär att Puustelli är med kunden från planeringsstadiet tills köket är färdigt att använda. Det har visat sig vara en tydlig konkurrensfördel också på pro- jektsidan.

  – Vår struktur för leverans, inbärning och montering har vi förfinat under flera år. Den ger kunden en enorm trygghet, inte minst när det handlar om större projekt.
  – Tillsammans med Puustellis hållbara och flexibla kökslösningar skapar All Inclusi- ve ett erbjudande mot nybyggnation som både särskiljer oss på marknaden och ger starka konkurrensfördelar. Därför kommer vi att få se en snabb tillväxt i detta seg- ment, som komer att bli ett bra komplement till vår försäljning direkt till privatkun- der, säger Richard Moberg.

  För mer information, kontakta:

  Richard Moberg
  Telefon: 076-323 71 11
  Epost: richard.moberg@puustelli.com

  Så här byter du kök i Västerås

  I den här filmen berättar Magnus, Lili och Johan från Puustelli i Västerås hur du går till väga när du ska byta kök.
  Det är det här vi kallar "All Inclusive". 

  Nu kommer supermiljököket Miinus till Nyköping

  I helgen är det premiär för supermiljököket Puustelli Miinus i Nyköping. Kökskonceptet har utvecklats för att vara ett framtidskök och minskar miljöpåverkan med hälften, jämfört med ett vanligt kök.

  Det är Puustellis köksbutik på Stockholmsvägen 10 som säljer det nya kökskonceptet från och med lördag den 10 september.

  – Miinus-konceptet innebär ett helt nytt sätt att tänka köksinredning. Det är framtiden och bra för miljön. Det kallas ju inte ”supermiljökök” utan anledning, säger Marie Selstig som äger och driver butiken tillsammans med kollegan Annemarie Fredriksson.

  Och faktum är att det är fler än företagarna själva som längtat efter Miinus-inredningen, något Puustelli Sveriges vd Mika Ojanne intygar. 

  – Vi har haft kunder som åkt från Nyköping till våra butiker i Stockholm. Nu slipper de den resan och kan se Miinus-sortimentet på hemmaplan istället, säger han. 

  Inga spånskivor, inga gifter

  Miinuskonceptet utvecklades med målet att kraftigt minska miljöpåverkan och bli köksinredning baserad på moderna värderingar kring miljö och hälsa. Några viktiga delmål var att minska vikten och att minimera inomhusutsläppen, något som blev verklighet när utvecklingsteamet lyckades hitta rätt formel för det nya materialet bio-komposit. 

  – Kompositen används i kökets stommar. Den är stark, lätt och tål både vatten och höga temperaturer, berättar Annemarie Fredriksson.

  Tack vare biokompositen och stommarnas annorlunda design behövs varken spånskivor eller MDF-skivor i Miinusköket. 

  – Både MDF och spånskivor släpper ut ohälsosam formaldehyd. Tack vare att vi slipper de skivmaterialen slipper vi också de giftiga utsläppen. Det är en viktig anledning till att vi kan kalla Miinusköket helt giftfritt, säger Annemarie Fredriksson.

  Speciell design, unikt miljövänligt

  Invigningen av den nya köksutställningen i helgen blir det första tillfället för alla kunder att se Miinus i Nyköping. 

  – Det känns jätteroligt att vi kan erbjuda fler valmöjligheter. Puustelli Miinus har en helt egen design. Dessutom är vi ensamma på marknaden om ett så här miljövänligt kökskoncept, säger Marie Selstig. 

  Trots att den officiella säljstarten sker i helgen har redan en Nyköpingsbo fått köpa stommar ur Miinuskonceptet. 

  – Ägaren till klädbutiken Micke & Co har köpt stommar till sin nyöppnade butik. Han tyckte att de passade perfekt till hans koncept och hans kunder har varit väldigt nyfikna på vad det är när de sett stommarna i hans butik, säger Marie Selstig. 

  – Men jag är inte alls förvånad – det är en väldigt snygg och annorlunda design på köksinredningen, och det blir väldigt snygga kök. 

  25 års erfarenhet av köksinredning

  Puustelli Nyköping är en av de första butiker i Sverige som får Miinus-sortimentet. Det är ingen slump.

  – Vi har funnits i Nyköping i nästan 25 år. Personalen i butiken är ett kunnigt och erfaret gäng som har ritat hundratals kök. De har vad som krävs för att kunna sälja Miinus-konceptet och leverera de högklassiga kökslösningar vi eftersträvar, säger Mika Ojanne.

  Fakta

  Tid: Lördag och söndag 10–11 september, kl. 11–15

  Plats: Puustellibutiken, Stockholmsvägen 10, Nyköping

  Mer om Miinusköket: http://www.puustellimiinus.com/sv/puustelli_miinus

  För mer information, kontakta:

  • Marie Selstig

  070-971 33 56

  • Annemarie Fredriksson

  070-797 06 00

  Bilder på Miinusköket, se: https://www.flickr.com/photos/miinus_se/

   
   

  Nu kommer det ekologiska köket Puustelli Miinus till Västerås

  I helgen är det premiär för supermiljököket Puustelli Miinus i Västerås. Kökskonceptet har utvecklats för att vara ett framtidskök och minskar miljöpåverkan med hälften, jämfört med ett vanligt kök.

  Det är Puustellis köksbutik på Sigurdsgatan 25 som från den 16 januari kommer att sälja även Miinuskonceptet.
  – Äntligen, måste jag säga. Jag är själv eko-nörd och har verkligen sett fram emot det här. Nu kan du få ett kök som halverar det ekologiska fotavtrycket, utan att behöva betala mycket mer än för ett vanligt kök, säger Magnus Lind som driver köksbutiken tillsammans med Johan Smede.

  Läs hela artikeln.

  Pages