Keittiön valaistus

Belysning i köket


Hos Puustelli inkluderar den övergripande planeringen även belysning. Allmänbelysning och belysning av ett enhetligt arbetsområde är en viktig del för kökets funktion och säkerhet. Du behöver inte oroa dig för skarvsladdar, eftersom planeringen tar hänsyn till det önskade antalet uttag.

Allmänljus

För en säker och trivsam köksmiljö är allmänbelysning viktig. Det allmänna ljuset och andra ljuskällor i köket bör planeras samtidigt för att skapa en enhetlig helhet.

Belysning i mellanrum

En lämplig ljusstyrka för belysningen i mellanrum varierar mellan 300 och 500 lux. En jämn, icke bländande belysning är skonsam för ögonen och skapar en behaglig arbetsmiljö. Beroende på färgen på bänkskivan och bakgrundsskivan kan ljusreflektionen variera. Generellt sett bländar belysningen mindre om bänkskivan är svarta eller mörka, medan en ljusare yta kan störa mer. Många lampor kan justeras i ljusstyrka och är ofta integrerade i väggskåpen.

Belysning av skåp

Puustellis upplysta glasvitriner skapar stämning, särskilt när även sidorna är belysta. Även andra skåp kan naturligtvis belysas enligt önskemål. Lampor kan utrustas med rörelsesensor för att tändas när skåp eller lådor öppnas. LED-lampor kan också användas för att effektivt belysa olika delar av köksön eller andra områden. Med olika belysningsalternativ blir Puustellis multifunktionsskåp ännu mer praktiska och användbara, även som en iögonfallande del av hemmet vid speciella tillfällen. 

Belysning vid matbord

En bra matbordsbelysning är viktig för att skapa en trevlig atmosfär utan att blända eller störa. Lampan bör hänga ca 60-80 cm över bordsytan för optimal ljusfördelning och minimal bländning. 

Uttag

Eftersom alla kök är olika är det viktigt att ha tillräckligt med uttag för olika apparater. Små apparater såsom kaffekokare och brödrostar är ofta fast placerade och behöver egna uttag. Uttag kan också integreras i bänkskivan eller placeras diskret under väggskåp för att undvika användning av skarvsladdar.

Valaistus logot
Hushållsmaskiner och diskbänk
Keittiön kodinkoneet
Köksutrustning

Förutom Puustellis snickerier så finns alla hushållsmaskiner som kunden önskar med i samma planering. Placeringen av kylskåp och beredningsytor är viktig  för kökets funktion. Varje integrerad hushållsmaskin har ett exakt dimensionerat skåp.

Keittiön allas, hana ja jätelajittely
Kök med ho, blandare och avfallssortering

Handfat, kran och sortering tillsammans är en av de viktigaste aspekterna av köksfunktionaliteten. För möbler kräver detta hållbarhet, olika färdiga lösningar för sortering och flexibel dimensionering för olika kökenheter. En framgångsrik kombination underlättar många dagliga sysslor i köket.