Keittiösuunnittelu maksutta, pääkuva

Kostnadsfri köksplanering


Köket är en av de största satsningarna för hemmet som du kanske gör i ditt liv. När du har bestämt dig för att renovera köket har du kanske redan några idéer om hur ditt kök kan se ut. Du har kanske börjat söka information och surfat på webben för att se olika köksstilar och kökslösningar. Om stilar och lösningar är svåra för dig, kan du på förhand i stället fundera på vilka funktioner du vill ha i köket. Våra köksinredare hjälper dig gärna att planera vidare.

Planeringen av ett nytt kök börjar ofta med att du som kund har en dröm om hur du önskar att ditt kök ska se ut. Vissa kunder har en mycket klar uppfattning om vad de vill ha, medan andra inte så noggrant i ord kan beskriva vad de vill. Det är köksinredarens uppgift att ta tolka din dröm så bra som möjligt och antingen förverkliga exakt din dröm eller också förbättra din dröm och skapa ett bättre fungerande kök. En köksinredare kan kombinera kundens idéer med professionell planering. Men inget hindrar dig heller från att ge köksinredaren mycket fria händer.

Planeringen av ett kök är en dialog mellan kunden och inredaren. En köksinredare kan kombinera kundens idéer med professionell planering.

När du börjar planera köket är det viktigt att fundera på vilken budget som är lämplig för dig och din familj. Ska köksrenoveringen genomföras endast genom ett byte av möbler eller vill du ha en mer övergripande förändring och också förnya vägg-, golv- och takmaterial eller kanske har du redan en längre tid funderat på att ta bort väggen mellan köket och matsalen, och nu är det rätt tid att genomföra planen. Varje beslut påverkar naturligtvis budgeten, men när budgeten är fastställd är det lättare att se vad som är möjligt eller vad som inte är möjligt med den. Vår inredare gör en noggrann uppskattning av kostnaderna, oavsett hur omfattande renoveringen är. Vår köksplanering är avgiftsfri för dig, så den behöver inte beaktas i budgeten.

Keittiösuunnittelu maksutta, Puustellin palvelut

Hur ser ditt drömkök ut då? Kanske ditt nuvarande kök fungerar, men behöver lite uppdateras, eller kanske ett kök av någon annan modell fungerar bättre i rummet? Trenden i köken är för närvarande öppna kök. Köket har blivit en del av en större helhet och behöver inte längre vara avskilt. Köket har blivit hemmets hjärta, vilket också framhävs genom inredningen. Alltid kan öppna kök inte genomföras, och många anser också att det inte ens är viktigt eller praktiskt. Köket ska alltid planeras utifrån rummets möjligheter och enligt ens egna önskemål. Du vet själv bäst vad du vill ha av köket.

Kökets design måste alltid göras utifrån rummets förutsättningar och genom att lyssna på dina egna önskemål. Du vet vad ditt kök behöver bäst.

Köken indelas grovt räknat i sex olika typer: I-, II-, L-, U-kök samt köksöar och köksuddar. I- och II-kök är kök med raka väggar. I dessa finns alla möbler antingen vid en eller två raka väggar. L- och U-kök är hörnkök. I hörnen planeras ofta någon form av hörnmekanismer som gör utrymmena mer användarvänliga. Kökets funktioner, såsom vatten och häll, placeras ofta vid olika väggar. Köksöar och köksuddar kräver lite mer utrymme runt om sig. En köksö tar mer plats än en köksudde. Ett klassiskt öppet kök har ofta en rak bakgrundsvägg och framför den finns köksön. Oavsett vilken kökstyp du än väljer har de alla sina egna grundregler. Såsom hur vatten, hushållsapparater och matlagningsplatser ska placeras i förhållande till varandra. Om du inte är helt säker på vilken typ av kök som fungerar bäst i ditt hem, kan våra erfarna köksinredare säkert säga vilken kökstyp som är bäst för just ditt hem.

När du känner till dina behov också i fråga om funktioner och material, är det lättare att fatta besluten.

Keittiösuunnittelu maksutta, Puustelli palvelu

Utöver kökstypen är det naturligtvis också viktigt att planera köket så att det motsvarar dina behov ifråga om material och funktioner. Användarvänliga ytor är det viktigaste för vissa, medan andra uppskattar naturliga träytor och är redo att själva regelbundet underhålla sina möbler. Det är bra att fundera på vad du i regel gör i ditt kök; om du bakar flitigt kan det vara bra att satsa på stora bänkskivor och säkerställa att det finns tillräckligt med förvaringsutrymmen för torrvaror. Det lönar sig också att färdigt fundera på var matberedaren ska stå. Om du är en flitig kock uppskattar du säkert toppmoderna hushållsapparater och att matlagningsplatsen är rätt placerad. Om du däremot ofta ordnar bjudningar kan du fundera på hur du bäst kan lägga fram dina fina och generösa dukningar i ditt kök. Finns det plats i köket till exempel för en stor köksö?

God köksplanering är alltså summan av många delområden. För planeringen av köket behövs utöver lysande idéer och visioner också professionell planering samt att köksinredaren förstår och lyssnar på kunden då besluten fattas. Kom in till din närmaste Puustellibutik så utarbetar din köksplan - naturligtvis kostnadsfritt.

 

BOKA KOSTNADSFRI KÖKSPLANERING

Boka tid för köksplanering

Skicka in din bokning till butiken nära dig. Vi bekräftar tiden snarast.
Vilken typ av projekt planerar du:
Hur vill du att vi kontaktar dig
Jag vill boka
Marknadsföringstillstånd
Efter att du har skickat in formuläret så kan våra köksinredare kontakta dig via e-mail eller telefon.