Keittiökalusteiden hinta

Prisexempel på kök


Många som drömmer om ett nytt kök funderar på vad det kostar.
När köket förnyas helt är följande delar väsentliga för priset: kökssnickerier, hushållsmaskiner, tilläggsprodukter såsom hoar, blandare, belysning och eluttag samt montering av snickerierna och VVS-arbeten.

Kökssnickerierna står oftast för större delen av kostnaden för ett kök

Många jämför de kökspriser som de olika köksleverantörerna har lagt upp på sina hemsidor. Det är dock alltid bra att stanna upp och se vad som ingår i priset.

Hos Puustelli ingår följande varor i priset i exempelköken nedan:

  • Snickerier, blandare, bänkskivor, socklar och reglerbara ben
  • Luckor och stommar är försedda med gångjärn som är reglerbara. Dessutom är de försedda med en dämpare som på ett tyst sätt stänger dörren.
  • Stommarna har alltid försetts med ett kantband så att fukt inte kommer under ytan.
  • Lådorna öppnas helt och de har också en dämpare som bromsar rörelsen
  • Hushållsmaskiner
  • Tilläggsprodukter
  • Transport - och försäkringskostnader
  • Inbärning 
Prisexempel på kök
Modernt svart kök med lucka TML 87

Modernt vinkelkök i svart

Snickerier

117 900 kr
Hushållsmaskiner

90 400 kr
Tilläggsprodukter

16 200 kr
Bänkskiva inkl. väggskiva

65 700 kr
Ombonat vinkelkök med köksö

Ombonat vinkelkök med köksö

Snickerier inkl. träbänkskiva

184 100 kr
Hushållsmaskiner

146 000 kr
Tilläggsprodukter

21 300 kr
Bänkskiva inkl. väggskiva

24 900 kr
Suunnittelupalvelu
Funderar du på hur mycket ett nytt kök skulle kosta?

Våra köksinredare är experter – inte bara inom köksdesign utan också när det gäller projektering och budgetering av köksrenoveringar. 
Allt som är noga planerat hos oss är även väl räknat.

Priset på kökssnickerierna beror på många faktorer, främst på kökets form, storlek och materialval

Kökets storlek och form

Kökets storlek och form inverkar i hög grad på hur mycket köket kostar. I våningshus och radhuslängor finns ofta ett II-kök eller parallellkök, dvs. möbler finns på två raka väggar. Ett I-kök är något förmånligare att utrusta än ett L-kök, eftersom man i L-köket ofta vill ha ergonomiska och bekväma mekanismer i hörnskåpet.

I ett U-kök finns snickerier på tre väggar bredvid varandra och det finns två hörn som kan utnyttjas. I ett U-kök finns det ofta mer snickerier per meter än i ett L-kök och om båda hörnskåpen utrustas med mekanismer, är priset på kökssnickerierna något högre än i L-kök. Till hörnskåp finns dock också hyll- och karusellösningar. Genom att utnyttja sådana blir priset på köket billigare.

Ett kök med en köksö är för närvarande mycket populärt, särskilt i nybyggen. I ett kök med en köksö kan en vägg vara en s.k. skåpvägg och då har många av köksfunktionerna placerats i köksön. Kök med köksöar är ofta stora och rymmer en hel del, både snickerier och mekanismer och därför är deras pris i allmänhet dyrare än i andra kökstyper.

Priset på kökssnickerier beror i hög grad också på materialvalen

Puustelli har hundratals olika luckor i sitt sortiment och samtliga tillverkas i vår fabrik i Harjavalta. När man vill planera ett nytt kök kostnadseffektivt väljs i allmänhet melamin som material i luckorna. Träluckorna framställs som finländskt hantverk och tillverkningen av dem omfattar tiotals olika arbetsskeden. Det är alltså helt naturligt att träluckor kostar mer än andra luckor.

Garantitid och råvarornas kvalitet

Vid en prisjämförelse av köket lönar det sig att beakta också den garantitid som tillverkaren ger. Puustelli-snickerier är gjorda för att hålla för tid och slitage. Puustelli-produkternas funktionsgaranti är 10 år. De produktspecifika garantierna för mekanismerna är i bästa fall upp till 30 år.

Puustelli-produkternas finskhetsgrad är hela 85 %. Vi vet alltså exakt vad Puustelli-materialen är gjorda av och hur man av de bästa, rena materialen tillverkar säkra och rena Puustelli-produkter enligt principen för hållbar utveckling och som har den bästa klassen för inomhusluft M1.