Keittiösuunnittelija – mistä tunnistat ammattilaisen?

En köksinredare – hur känner du igen ett proffs?


Många av oss renoverar sitt kök bara en gång – och när den dagen kommer känns det ofta som ett hopp ut i det okända. Lite osäkerhet och motstridiga tankar och kanske till och med lite rädsla kan ofta förknippas med köksrenoveringar. Tänk om allting går helt åt skogen, vem har då ansvaret?

För att en köksinredare ska vara framgångsrik krävs att hen har bred kunskap om planering, material, byggande, renovering och inredning. Köksinredaren ska kunna lyssna och få förtroende och på så sätt få reda på kundens verkliga önskemål och behov.

Här ger vi tips som hjälper dig att känna igen ett proffs:

 

Keittiösuunnittelija, ammattilaisen kyky kuunnella

1. FÖRMÅGA ATT LYSSNA – för att kundens önskemål ska uppfyllas och överträffas

En kund som planerar en köksrenovering har ofta många önskemål, idéer och tankar. En bra köksinredare har tålamod att lyssna, och förstår också de önskemål som kunden inte ens själv kan förklara. Med tanke på slutresultatet är det viktigt att köksinredaren också kan ställa rätt frågor.

Under kundens och köksinredarens gemensamma planeringsmöten börjar drömmen förverkligas. Utifrån mötena utarbetar inredaren en 3D-köksplan som motsvarar kundens önskemål och som överensstämmer med budgeten.

Keittiösuunnittelija, ajantasaiset tiedot materiaaleista

2. UPPDATERAD KUNSKAP OM MATERIAL – förmåga att kombinera trender och tidlöshet

En kunnig köksdesigner känner till olika möbel- och renoveringsmaterial och även kompletterande produkter och hushållsmaskiner. Utan förståelse för byggande är det svårt att ge en realistisk bedömning av kostnader för en köksrenovering. Först när den stora bilden av arbetets omfattning och materialen som behövs har bestämts, kan designern ge en exakt uppskattning av kostnaderna och längden av projektet.

Trender kommer och går. När material väljs för det nya köket ska de vara behagliga många år framöver. Det här innebär dock inte att man måste avstå från det som är på modet. En kunnig köksinredare vet hur trender och tidlösa egenskaper kan kombineras.

3. ETT KUNNIGT PROFFS –  vet också exakt vad det nya köket kostar

Redan i början är det bra om kunden och köksinredaren diskuterar renoveringsbudgeten. En bra inredare är en expert både på köksmöbler och på hur köksrenoveringen ska genomföras och vad den kostar.

Kunden fastställer alltid den budget som står till förfogande. Inredaren berättar detaljerat vad som kan genomföras med budgeten.

När alla material har valts och omfattningen på de nödvändiga renoveringsarbetena är kända, kan köksinredaren räkna ut ett exakt totalpris för köksrenoveringen och också berätta hur länge renoveringen kommer att pågå.

4. FÖRSTÅELSE FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR – det är enkelt att söka tillstånd när renoveringens helhet är under kontroll

Man blir nästan alltid tvungen att göra ändringar i köksrenoveringar som måste meddelas till bostadsrättsföreningar, eftersom bolaget har en skyldighet att uppehålla registret om förändringar som gjorts i bostäder. Anmälningen måste göras skriftligen på förhand.

En kunnig köksdesigner kan ge den information som behöver tas upp med bostadsrättsföreningens styrelse. För vissa större förändringar kan det till och med vara nödvändigt att göra en bygganmälan.

Keittiösuunnittelija, tyytyväiset asiakkaat

5. PASSION OCH STOLTHET ÖVER SITT ARBETE – nöjda kunder

En kunnig köksdesigner lovar aldrig något den inte kan hålla. En designer som förhåller sig till sitt arbete med iver och passion ansvarar med sitt eget kunnande för alla faser i köksrenoveringen, från att kartlägga behoven till att leverera de rätta varorna och installera dem.

En designer som upplever en nöjd kund som en hederssak andas inte ut innan de dricker invigningskaffe i kundens nya kök.

Beställ nyhetsbrev
Beställ Idébok
Boka tid för köksplanering

 

BESTÄLL PUUSTELLIS NYHETSBREV OCH FÅ TIPS OCH INSPIRATION INFÖR DIN KÖKSRENOVERING

Vilken typ av projekt planerar du:
När du skickar in formuläret får du vårt nyhetsbrev i din e-postadress. Läs om vår integritetspolicy.
Marknadsföringstillstånd
Vilken typ av projekt planerar du:
Marknadsföringstillstånd

Boka tid för köksplanering

Skicka in din bokning till butiken nära dig. Vi bekräftar tiden snarast.
Vilken typ av projekt planerar du:
Hur vill du att vi kontaktar dig
Jag vill boka
Marknadsföringstillstånd
Efter att du har skickat in formuläret så kan våra köksinredare kontakta dig via e-mail eller telefon.