Puhtaasti M1-luokassa

Ren inomhusluft – viktigt för hälsan


Puustellis material- och produkturval är det mest omfattande i möbelbranschen. Nya material lanseras kontinuerligt. Inomhusluftens renhet definieras på tre olika nivåer. Bygginformationsstiftelsen har klassificerat våra produkter och nästan hundra procent hör till den bästa inomhusluftsklassen M1.

Utsläppen testas med ett kammartest som visar de föreningar och koncentrationer som produkterna avdunstar: lättflyktiga organiska föreningar VOC/TVOC, ammoniak och formaldehyd. För M1-klassificeringen görs dessutom en organoleptisk utvärdering för att säkerställa att produkten inte släpper ut lukter som irriterar luftvägarna.

Vid Puustelli-installationen är det möjligt att välja M1-alternativet för ytmaterialen samt för de medel som används för fästning och ytbehandling.

Harjavalta-kvalitet är redan ett begrepp.

Puustelli-kvaliteten består av hållbara och rena material samt miljövänliga tillverkningssätt. Vår giftfria produktion säkerställer att det är tryggt att tillverka och använda Puustelli-möbler och att de vid slutet av sin livscykel också kan förstöras på ett säkert sätt.

Puustelli är Finlands största tillverkare av kökssnickerier och Puustelli det mest köpta* köksmärket i Finland redan från år 1983. Det här är knappast en slump. Vi ger våra kunder de bästa produkterna och den bästa servicen i landet. *

Rakennustutkimus RTS Oy: Omakotirakentajatutkimukset 1983–2021.