Hiilineutraalit keittiöt_koivikko_iltavalossa

Koldioxidneutrala kök


Vi erbjuder våra kunder koldioxidneutrala kökslösningar med så små miljökonsekvenser som möjligt. Vi minskar utsläppen från snickerifabriken i Harjavalta i enlighet med vårt Natural Steps-program. Utöver koldioxidavtryck från våra produkter har vi också minskat utsläppen från hela vår verksamhet enligt GHG-protokollet. På så sätt kan vi rikta klimatåtgärder på rätt saker och erbjuda våra kunder produkter som påverkar storleken på vårt koldioxidavtryck.

Vad är ett koldioxidavtryck?

Koldioxidavtryck innebär den totala mängd utsläpp som vår verksamhet orsakar och som värmer klimatet. Mätningen av koldioxidavtrycket hjälper oss att identifiera de viktigaste utsläppskällorna, så att vi kan inrikta åtgärderna på rätt saker för att minska utsläppen. Puustellis direkta utsläpp (Scope 1 & 2) är de utsläpp som vi själva kan reglera, såsom uppvärmning av fabriken, fordon eller den el som vi använder. Indirekta utsläpp (Scope 3) uppstår t. ex. under tillverkning av råvaror och vitvaror eller från logistik.

 

Hiilijalanjälki 2022

Vårt mål är koldioxidneutral tillverkning 2035

Vi vill påverka även våra indirekta utsläpp, eftersom de största koldioxidavtrycken uppstår just från våra indirekta (Scope 3) utsläpp. Vi vill hitta, erbjuda och leverera miljövänliga produkter till marknaden. Vi är fast beslutna att även små val kan ha en stor inverkan. Vårt mål är ett helt koldioxidneutral Puustelli fram till 2035. 

Alla våra utsläpp kommer vi inte kunna ta bort men vi kompenserar koldioxidavtrycket som orsakas av vår fabrik genom våra samarbetspartner. De viktigaste naturliga kolsänkorna är haven och skogarna, vars välbefinnande och tillväxt vi tryggar i samarbete med Puuni Oy, Ilmastokummit Oy och John Nurminens stiftelse.

Kökens positiva koldioxidavtryck

Vårt koldioxidavtryck beskriver de positiva klimateffekter som vår verksamhet ger upphov till. Ett positivt koldioxidavtryck uppstår t.ex. när en produkt möjliggör ett mindre koldioxidavtryck för kunden. Det trämaterial som används i möbler har då trädet vuxit bundit koldioxid från atmosfären och i trädet lagrat koldioxid som finns i atmosfären. Därigenom kommer det koldioxid som är bundet i våra trä- och biobaserade råvaror att kvarstå i våra produkter i tiotals år, samtidigt som denna koldioxid har tagits bort från atmosfären.

Vastuullisuus_Hiilineutraali_kompensointi
CO2 23 swe

 

Beställ nyhetsbrev
Beställ Idébok
Boka tid för köksplanering

 

BESTÄLL PUUSTELLIS NYHETSBREV OCH FÅ TIPS OCH INSPIRATION INFÖR DIN KÖKSRENOVERING

Vilken typ av projekt planerar du:
När du skickar in formuläret får du vårt nyhetsbrev i din e-postadress. Läs om vår integritetspolicy.
Marknadsföringstillstånd
Vilken typ av projekt planerar du:
Marknadsföringstillstånd

Boka tid för köksplanering

Skicka in din bokning till butiken nära dig. Vi bekräftar tiden snarast.
Vilken typ av projekt planerar du:
Hur vill du att vi kontaktar dig
Jag vill boka
Marknadsföringstillstånd
Efter att du har skickat in formuläret så kan våra köksinredare kontakta dig via e-mail eller telefon.