Couple_Kökets pris

Hur mycket kostar en köksrenovering?


Det kan vara stora skillnader i innehållet i köksrenoveringar beroende på leverantör. Som minimum inkluderar priserna endast möblerna, i bästa fall allt från design till installation inklusive till exempel VVS-arbeten och nedmontering och återvinning av gamla möbler. När du jämför priser från olika kökstillverkare är det viktigt att tänka på vad du egentligen får för pengarna.

Från Puustelli kan du få en entreprenadlösning som innehåller allt du behöver från början till slut.

Det är många som funderar på vad ett nytt kök kostar. Köket är en produkt som ofta köps endast en gång i livet, och därför är det svårt för många att på förhand uppskatta vad ett kök kostar. Det är viktigt att förstå hur omfattande en köksrenovering är och vilka olika delområden den består av. Kom ihåg att det är möjligt att göra hushållsavdrag för en köksrenovering. Det lönar sig att ha med avdraget när priset på det nya köket beräknas.

Planeringen av ett kök är ett expertarbete och utförs till fördel i samarbete med en inredare. En bra köksinredare är inte bara bra på möbler utan också på att beräkna priset på det nya köket. Köksinredaren lyssnar på dina behov, besöker platsen där renoveringen ska utföras och kommer med förslag och idéer som passar din totalbudget.

 

Priset för en köksrenovering består av dessa saker:

1. Demontering och återvinning
Gamla möbler demonteras och skickas till återvinning. Det är värt att notera att även mindre förändringar kan orsaka arbete i utrymmet eller golvet också. 

2. Grund- och ytarbeten
Efter rivningsarbetet utförs nödvändiga bas- och ytarbeten på de köksytor som ska renoveras: tak, golv och väggar. 

3. Köksmöbler och hushållsapparater
Förutom köksmöbler, bänkskivor, kranar, diskhoar och andra tillbehör, påverkar hushållsapparater priset på ett nytt kök avsevärt. Kvalitet kostar pengar, men det är också värt det, för det håller och ökar också värdet på lägenheten.

4. Köksrenovering installationsarbete
En expert köksdesigner vet hur man räknar ut alla möjliga arbetsmoment, material och tillbehör i kökspriset. För att säkerställa det bästa slutresultatet är det också värt att investera i en kompetent installatör. 

5. VVS-, el- och luftkonditioneringsarbeten
Priset ska ta hänsyn till de VVS-, el- och luftkonditioneringsarbeten som kan krävas för köksrenoveringen. 

6. Beläggning av mellanutrymmet och efterarbeten
Slutresultatet kan färdigställas när kakel-, fognings- och silikonarbeten samt listningar görs med omsorg och professionalism.

7. Kökets storlek
Naturligtvis påverkar kökets storlek och därmed till exempel antalet möbler priset på helheten.

Hur mycket brukar köksrenoveringen kosta

Köksrenovering mellan 150 000 - 250 000 kr

När ditt kök behöver en omfattande renovering kommer denna budget att göra susen. Storleken på köket och materialvalet påverkar självklart, liksom om du är redo att göra några av arbetsmomenten själv. Även om du till exempel nedmonterar det gamla köket själv är det värt att betala för montering av nya snickerier, för då säkerställer du ett högkvalitativt slutresultat och hos Puustelli du får även två års garanti på monteringsarbetet.

Hur mycket brukar köksrenoveringen kosta 1

Köksrenovering mellan 250 000 - 350 000 kr

När budgeten överskrider 250.000 kr talar man ofta om en omfattande köksrenovering. Budgeten kan utöver nya skåp, arbetsytor, hushållsmaskiner och tillbehör dessutom omfatta rivnings- och bortforslingsarbeten, utjämnings- och kakelarbete för stänkskyddet och bortforsling och återvinning av renoverings- och förpackningsavfall.

Visste du att ungefär hälften av alla köksrenoveringar är helomfattande renoveringar.

I en helomfattande köksrenovering krävs speciella hantverkskunskaper av köksleverantören. De montörer som utför arbetet bör vara certifierad av leverantören. Alla arbetsfaser som schemaläggning av projektet, rivningsarbeten, bortforsling, återvinnings- och avfallstransport, inredningsarbeten, skåpinstallation och VVS-arbeten måste skötas med yrkesskicklighet.

När man köper en helomfattande köksrenovering lönar det sig att vara noggrann så att man inte köper tjänsten från fel ställe. Om företaget ger en garanti för sitt arbete, gärna visar tidigare objekt som de har renoverat och på förhand vet precis vilka som kommer att genomföra din renovering uppfyller de kraven för en pålitlig partner.

Installatörerna går kökstillverkarens utbildningar, tar certifikat och är behöriga att installera produkterna. Att montera ett kök är ett noggrant arbete som kan bli dyrt att öva på själv. Dessutom får du göra ROT-avdrag för monteringsarbeten.

Kuinka paljon keittiöremontti maksaa? välikuva

Köksrenovering över 350 000 kr

Dessa renoveringar innefattar ofta allt det ovannämnda och dessutom förnyelse av golv- och takmaterial, möjligtvis rivning av väggar, tapetsering och till och med arbeten gällande värme och ventilation. Det råder ingen brist på sortiment gällande skåp och hushållsmaskiner. När man talar om kökets pris finns det också en grund till att ta reda på vilken prisklass av skåp och hushållsapparater man har valt.

En sakkunnig försäljare är den bästa för att räkna ut hur mycket just din köksrenovering skulle kosta.

Boka tid för köksplanering

Skicka in din bokning till butiken nära dig. Vi bekräftar tiden snarast.
Vilken typ av projekt planerar du:
Hur vill du att vi kontaktar dig
Jag vill boka
Marknadsföringstillstånd
Efter att du har skickat in formuläret så kan våra köksinredare kontakta dig via e-mail eller telefon.