Paljonko keittiörmeontti maksaa?

Hur mycket kostar en köksrenovering?


När man talar om en köksrenovering är det lätt hänt att man snabbt börjar tala om vad det kostar. Priset avänds av många leverantörer för att marknadsföra köken på olika sätt. Ta gärna in offerter från olika kökstillverkare för att få en uppfattning av olika prisnivåer. Det är viktigt att jämföra och se vad du egentligen får för pengarna.

Köksrenovering mellan 70 000 - 90 000 kr - Uppdatering av kök

Om man vill göra en mindre renovering av köket får man budgetera ca 70.000 – 90.000 kr. En sån renovering innebär att byta ut köksskåp, bänkskivor och diskho samt någon enstaka hushållsmaskin.

För att hålla ner priset för renoveringen går det att montera köket själv. Det är dock att föredra att låta en yrkeskunnig snickare som kan produkterna installera köket. Hos Puustelli har du också två års garanti på monteringsarbetet.

Det är en stor fördel om skåpstommarna är färdigmonterade och att mekanismerna till lådorna sitter på plats. Ett kök som levereras i hela stommar är också en bra barometer på om det är ett kvalitetskök när man väljer leverantör.

Keittiöremontin hinta

Köksrenovering mellan 90 000 - 180 000 kr - Nytt kök med montering

Med en budget på 90.000 – 180.000 kr har man utöver möjligheten att köpa skåp, hushållsmaskiner, ho, kran, etc. dessutom möjlighet att inkludera arbete i ordern. Att riva det gamla köket blir kundens egen uppgift, medan installationen ombesörjs av köksleverantören. Man underskattar ofta monteringsarbetet.

Installatörerna går kökstillverkarens utbildningar, tar certifikat och är behöriga att installera produkterna. Att montera ett kök är ett noggrant arbete som kan bli dyrt att öva på själv. Dessutom får du göra ROT-avdrag för monteringsarbeten.

Kuinka paljon keittiöremontti maksaa?

Köksrenovering över 180 000 kr - Total köksrenovering

När kundens budget överskrider 180.000 kr talar man ofta om en omfattande köksrenovering. Budgeten kan utöver nya skåp, arbetsytor, hushållsmaskiner och tillbehör dessutom omfatta rivnings- och bortforslingsarbeten, utjämnings- och kakelarbete för stänkskyddet och bortforsling och återvinning av renoverings- och förpackningsavfall.

Visste du att ungefär hälften av alla köksrenoveringar är helomfattande renoveringar.

I en helomfattande köksrenovering krävs speciella hantverkskunskaper av köksleverantören. De montörer som utför arbetet bör vara certifierad av leverantören. Alla arbetsfaser som schemaläggning av projektet, rivningsarbeten, bortforsling, återvinnings- och avfallstransport, inredningsarbeten, skåpinstallation och VVS-arbeten måste skötas med yrkesskicklighet.

När man köper en helomfattande köksrenovering lönar det sig att vara noggrann så att man inte köper tjänsten från fel ställe. Om företaget ger en garanti för sitt arbete, gärna visar tidigare objekt som de har renoverat och på förhand vet precis vilka som kommer att genomföra din renovering uppfyller de kraven för en pålitlig partner.

Kuinka paljon keittiöremontti maksaa? välikuva

Köksrenovering över 200 000 kr - Lyx i köket

Alla har säkert hört talas om köksrenoveringar som förverkligats med en budget på över 200 000 kr. Dessa renoveringar innefattar ofta allt det ovannämnda och dessutom förnyelse av golv- och takmaterial, möjligtvis rivning av väggar, tapetsering och till och med arbeten gällande värme och ventilation. Det råder ingen brist på sortiment gällande skåp och hushållsmaskiner. När man talar om kökets pris finns det också en grund till att ta reda på vilken prisklass av skåp och hushållsapparater man har valt.

En sakkunnig försäljare är den bästa för att räkna ut hur mycket just din köksrenovering skulle kosta.