Vastuullisuus_ympäristö_main

Miljö


Miljöfrågorna har så småningom via Puustelli-köket smugit sig in i hela bolaget och blivit en bestående hjärtefråga. Utöver en skinande ren produktion har alla Puustelli-anställda också i sin egen arbetsmiljö märkt att de gör små och stora miljögärningar bland annat i fråga om elförbrukning, vattenförbrukning och sopsortering.

Vi använder certifierat trä

Skogarna är världens lungor och också en inkomstkälla för en miljard människor. Olaglig avverkning, som stör hela ekosystemet, ger anledning till oro. Till Puustelli kommer endast träd från PEFC- och FSC-certifierade skogar. Certifieringen är en garanti för att virkets ursprung kan spåras och säkerställer att skogen sköts väl och att återplanteringen sköts på behörigt sätt. Puustelli tillverkar alla träprodukter i sitt sortiment vid sin fabrik i Harjavalta.

El som producerats med förnybara energikällor

Puustelli har i sin egen verksamhet gradvis gjort förbättringar för att producera mer ekologisk el. En del av den el som Puustelli använder är koldioxidfri el som fabriken själv producerar med solkraft. Den energi som köps är helt och hållet sådan el som producerats med vattenkraft och som är utsläppsfri. Åtgärder som syftar till att minska elförbrukningen har vidtagits både vid skrivbordet, i samband med nya byggnader och vid maskinanskaffningar. Även mindre gärningar, såsom ändringar i belysningen, har betydelse. Under de senaste åren har vi lyckats minska elförbrukningen med upp till 10 % trots att produktionsvolymerna har ökat. Utöver de nya energieffektiva produktionslinjerna säkerställer vi också att de gamla maskinerna får en lång livslängd med hjälp av vårt utmärkta underhållsteam.

Vi förpackar i kartong

För några år sedan övergick Puustelli till att använda kartongförpackningar i stället för plastförpackningar. Stadig kartong lämpar sig för många ändamål och skyddar möbler utmärkt och håller de glidande delarna på plats under transport och förflyttning. Det är också ett mer ekologiskt alternativ än plastförpackningar!


 

Vastuullisuus_ympäristö_kollaasi_1920x500
Energia_22_swe

 

Beställ nyhetsbrev
Beställ Idébok
Boka tid för köksplanering

 

BESTÄLL PUUSTELLIS NYHETSBREV OCH FÅ TIPS OCH INSPIRATION INFÖR DIN KÖKSRENOVERING

Vilken typ av projekt planerar du:
När du skickar in formuläret får du vårt nyhetsbrev i din e-postadress. Läs om vår integritetspolicy.
Marknadsföringstillstånd
Vilken typ av projekt planerar du:
Marknadsföringstillstånd

Boka tid för köksplanering

Skicka in din bokning till butiken nära dig. Vi bekräftar tiden snarast.
Vilken typ av projekt planerar du:
Hur vill du att vi kontaktar dig
Jag vill boka
Marknadsföringstillstånd
Efter att du har skickat in formuläret så kan våra köksinredare kontakta dig via e-mail eller telefon.