Aamiaiskaappi, monitoimikomero, saarekekeittiö

Frukostskåp – en smart organisatör


Morgonen är en avgörande tid på dagen, och den kan sätta tonen för resten av dagen. Under hektiska vardagsmorgnar kan ett frukostskåp avlasta stressen från morgonrutinerna. När allt du behöver är lättillgängligt kan du fokusera på att njuta av din frukost och förbereda dig för dagen utan onödig stress.

Ett frukostskåp är en praktisk och mångsidig punkt i köket som främjar ordning och användarvänlighet. Det fungerar som en generell förvaringsplats där alla små köksmaskiner och redskap som du ofta behöver finns samlade. Vi har valt ut de mest funktionella mekanismerna för våra frukostskåp, baserat på noggranna tester av både användning och installation.

Det finns olika typer av frukostskåp, var och en lämplig för olika ändamål på grund av sina specifika egenskaper:

1. 
Pocket Door-mekanismen är kärnan i våra frukostskåp. Den här mekanismen gör att luckorna viks in i sidofickorna på skåpet, vilket ger dig full tillgång till arbetsyta framför skåpet. Detta är perfekt för kök med begränsat utrymme eller för dem som föredrar ett snyggt utseende med luckorna öppna. Vi erbjuder versioner med antingen fullhöga luckor eller halvhöga luckor som börjar vid bänkskivans nivå.

Frukostskåp, multifunktionsskåp, Pocket door
I frukostskåpet kan du placera alla små köksredskap som du ofta behöver. Genom att stänga luckorna kan du skapa en lugnare atmosfär i köket och dölja små maskinerna.

 

Frukostskåp, multifunktionsskåp, Pocket Door
Pocket Door-mekanismen finns med antingen fullhöga eller halvhöga luckor. Med full höjd förblir hela skåpets inre dolt när luckorna är stängda. Med halv höga varianten är lådorna nedanför åtkomliga även när Pocket Door-luckorna är stängda.


2. 
WingLine-mekanismen möjliggör en optimal användning av skåpets utrymme. Luckorna viks ut från mitten som vingar till sidorna av skåpet. Vi har även en variant med luckmekanism som endast öppnas åt ena sidan av skåpet.

Frukostskåp, multifunktionsskåp, Pocket Door
Luckorna till frukostskåpet, utrustade med WingLine-mekanismen, fälls ihop med hjälp av ett gångjärn för att ta mindre plats framför skåpet. WingLine-mekanismen glider smidigt och skåpet är en funktionell lösning även för andra ändamål än frukost.

 

Frukostskåp, multifunktionsskåp, Pocket Doot
Frukostskåpet kan även utrustas med en bredare WingLine-lucka.


3.
En jalusilucka är ett utmärkt alternativ för kök med begränsat utrymme. Här fungerar en svart eller aluminiumfärgad rullgardin som skåpets lucka, vilken lyfts uppåt när den öppnas.

Frukostskåp, multifunktionsskåp, Pocket Door
Jalusiluckan är ett praktiskt platsbesparande alternativ. När den är öppen glider den uppåt innanför ramen och tar ingen plats på bänkskivan.


4.
De sidohängda luckorna i frukostskåpet passar perfekt för användare som föredrar att hålla luckorna stängda när skåpet inte används. Luckorna öppnas med vanliga gångjärn. Denna lösning kräver mer utrymme men är mer plånboksvänlig.

Frukostskåp, multifunktionsskåp
Ett frukostskåp med sidohängda luckor är en prisvärd lösning.


5.
Ett öppet skåp är en stilren lösning för den som uppskattar ordning. Med vackert porslin och organiserade skafferivaror behöver du inte dölja skåpets innehåll. Arbetsytor är alltid tillgängliga och skåpets innehåll ger en visuell glädje i ditt kök.

Frukostskåp, öppet skåp
Det är inte nödvändigt att dölja innehållet i frukostskåpet om man inte vill. Vackert utställt porslin och snygga småmaskiner ser fint ut i det öppna frukostskåpet.

 

Frukostskåp, öppet skåp
Ett öppet skåp kan verkligen sticka ut och bli en blickfång genom att välja en stomfärg som skiljer sig från färgen på luckorna.

 

Vi erbjuder olika typer av frukostskåp i vår kollektion. Kontakta din närmaste Puustelli-butik för att prata med våra experter och hitta den bästa lösningen för ditt kök.