Puustelli Projekt - Kv Skymningen - Det Goda Vattnet

Kvarteret Skymningen - Det Goda Vattnet


Område: Södra Brunnshög - Norra Lund
Fastigheter: Det Goda Vattnet
Arkitekt: Cord Siegel
Bostadsförening: Kv Skymningen 2
Byggår: 2021-
Kök: Puustelli Miinus

Det Goda Vattnet är ett flerbostadshus med en mångfald i planlösning.

Det Goda Vattnet, som också projektet kallas, uppförs i utvecklingsområdet Brunnshög i Lund. Av de 61 bostäderna är 49 lägenheter och 12 staplade radhus.

Arkitekten Cord Siegel har ritat bostadskvarteret där vattentemat löper som en röd tråd genom hela utformningen. Bland annat anläggs en naturpool på innergården, som ska renas av växter och sandfilter, med bastu i direkt anslutning. Dagvatten sparas i fördröjningsmagasin och används till bevattning av rabatter och planteringslådor. För de boende byggs en gemensam spabalkong med badkar på nionde våningen. Solceller som är integrerade med trätaket producerar el till fastighetens gemensamma utrymmen. 

Eftersom mer än hälften av lägenheterna är olika inbördes, finns stora möjligheter att hitta just den speciella lägenhet man vill ha. Staplade radhus med uteplats eller takterrass, etagelägenheter i suterräng vid naturpoolen eller under sadeltak med utsikt över slätten, 1-5-rums lägenheter med loggia eller balkong – alternativen är många.

När det kommer köken, så passar den hållbara och superekologiska serien Puustelli Miinus perfekt med sina biokompositstommar och björk- / furu luckor i vattenbaserade kulörer. Kök som både andas modernt och hållbarhet och samtidigt bidrar till lägre CO2 utsläpp.

Bilder från projektet
Kvarteret Skymningen - Det Goda Vattnet
Exteriör

En del av lägenheterna får badkar i direkt anslutning till köken.

Kvarteret Skymningen - Det Goda Vattnet
Utsikt

Utsikten är riktigt fin och ljusinsläppen rikligt tilltagna.

Kvarteret Skymningen - Det Goda Vattnet
Kvarteret Skymningen - Det Goda Vattnet
Visualisering

Visualiserad bild från hur köken ser ut standardutförande, vilket är lyxiga grålaserade björkluckor och tunna keramikbänkar.

Kvarteret Skymningen - Det Goda Vattnet
Öppna hyllor

En del av köken får luftiga hyllor som kompletterar väggskåpen.

Kvarteret Skymningen - Det Goda Vattnet
Exteriör

Vi hjälper dig

Blev du nyfiken på att veta hur vi kan hjälpa dig? Puustelli tar hand om hela entreprenaden för kök, badrum och förvaring. Boka gärna en 15 minuters genomgång med oss så berättar vi mer.

Boka en 15 minuters genomgång

Kontakta projektförsäljning

Projekt
Marknadsföringstillstånd