Nu lanserar Puustelli ”Trendköket 2023” tillsammans med designexperten Stefan Nilsson. I köket har de använt de trendkulörer som Stefan har tagit fram tillsammans med färgföretaget NCS och som finns med på NCS färgkarta för 2023.

- Vi går ju igenom någonting nu efter pandemin. En av de sakerna som är väldigt tydligt är att vi längtar efter mer färg. Det är framför allt det som vi experimenterar med.  Det är tre sorters färger på köksluckorna. Det får vara lite spännande, nytt och annorlunda.

Vi har försökt börja någonstans med en trend som är ganska enkel att ta sig till. Det är en trend som har beigea sandfärger som vi gillar. Det finns kvar men vi har adderat mer färg så som brunt, rosa, terrakotta, korall, säger Stefan Nilsson.


Projektet har drivits av Jonas Abelsted Eklund och Paulina Kalbori på Puustellis marknadsavdelning.

- Idén till trendköket kom när vi började spåna kring trender och hur vi skulle kunna applicera dem med våra produkter. Det var då som tanken föddes att rita ett helt kök med hjälp av Stefan Nilsson. Vi har samarbetat med Stefan i många år men det här är helt klart det största projekt som vi har gjort tillsammans. Det har varit intressant att arbeta fram trendköket och det är inte helt omöjligt att det blir ett kök nästa år också, säger Jonas Abelsted Eklund på Puustelli.

Puustelli Miinus är ett kök som är ett unikt och ekologiskt mästerverk, eftersom varje möbeldel i köket har undersökts och deras koldioxidavtryck har beräknats. Varje möbeldel i köket har undersökts och deras koldioxidavtryck har beräknats. Med stöd av undersökningarna har man endast valt sådana material, delar och tillverkningssätt som är det mest ekologiska alternativet vid industriell tillverkning av kök. I kalkylerna har man tittat på köksmöblernas hela livscykel inklusive material och delar, även transporterna har beaktats. Miinus-köket är en ansvarsfullt och giftfritt tillverkad helhet vars alla material är återanvändbara och återvinningsbara. 

- Trendköket kommer att finnas tillgängligt att se i Puustellis showroom på Kungsholmen, som just nu totalrenoveras, berättar Paulina Kalbori.

Trendköket 2023

 

Trendkoket 2023 6
Trendspanaren Stefan Nilsson från vänster tillsammans med Paulina Kalbori och Jonas Abelsted Eklund från Puustelli.

 

Pressbilder