Hummer och havskräftor med sparris, pesto och hummerskum – Michael Björklund

Jubileumsrätt: Hummer och havskräftor med sparris, pesto och hummerskum – Michael Björklund


När Puustelli i Sverige fyller 30 år vill vi bjuda på något riktigt festligt. Vi bjöd in mästerkocken Michael Björklund till Puustellis ekologiska kök Miinus för att ta fram en jubileumsrätt åt oss.

Michaels jubileumsrätt till Puustelli blev hummer och havskräftor med sparris, pesto och hummerskum. Här presenterar vi hur du ockås kan tillaga den. Smakligt Puustelli!

När Puustelli fyller 100 år vill vi bjuda på något riktigt festligt. Vi bjöd in mästerkocken Michael Björklund till Puustellis ekologiska kök Miinus för att ta fram en jubileumsrätt åt oss.  Michaels jubileumsrätt till Puustelli blev hummer och havskräftor med sparris, pesto och hummerskum. Här presenterar vi hur du ockås kan tillaga den. Samkligt Puustelli!

 

Gör så här

Skala hummern och havskräftorna, plocka ur köttet och spara det.

Börja sen med hummerskummet. Häll det vita vinet i kastrull tillsammans med kräft- och hummerskal, lök, kummin och dillfrön. Häll på vatten så det täcker och låt allt reducera tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt då grädden och smör, smaka av hummerskummet med salt och peppar. Sila sen.

Skålla tomaterna och filéa dem (Skär tomaten i två delar och avlägsna mitten och kärnor). Skär tomatfiléerna i båtar.

Stek sparrisen snabbt i lite smör. Tillsätt tomatfiléerna och rör om. Salta och peppra.

Lägg hummer- och havskräftorna i botten av tallriken med tomatfiléerna och sparrisen på. Skumma upp hummerskummet med en stavmixer och häll över. Rippla peston på. Toppa med lite basilikablad och klippt smörgåskrasse.

Puustelli Miinus

 

Enkel pesto

Ingredienser

  • 1 stor kruka basilika
  • Ca 1,5 dl olivolja
  • 1 dl parmesan
  • ½ dl pinjenötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

Mixa alla ingredienser till en slät pesto.