Kv Enskiftet, ETC Bygg, Nyproduktion HR lgh, Växjö

Kv Enskiftet, ETC Bygg, Nyproduktion HR lgh, Växjö


Område: Bredvik - Växjö
Fastigheter: Kv Enskiftet
Arkitekt: Kaminsky Arkitektur
Byggår: 2021-2022
Kök: Puustelli Miinus

Klimatsmarta hyreshus i Växjö

Klimatsmarta trähus rakt igenom med marknadens bästa supermiljökök Puustelli Miinus.

Dessa hus är en fortsättning och förädling av hus projektet Kv Ran i Västerås som blev färdigt våren 2021. 
Här i Växjö bygger man totalt 45st lägenheter fördelat på 3st huskroppar. Man förädlar byggtekniken och bland annat sätter man plåttak istället för papp för att lättare kunna montera solcellerna på taket.

Man valde att fortsätta med Puustelli Miinus då man är riktigt nöjda i Västerås. Det man uppdaterar till detta projektet är färgerna som nu byts ut till helvit för både luckor och stomme.

Stommarna är av det senaste sortimentet FosbART precis som luckorna. Stommen består av biokomposit med hyllplan i borstad OSB. Luckan är även den i borstad OSB med kanter av björk. Bänkskivorna i oljad björk kröner verket. 

Det här är lyx på riktigt! Hyreshusen är byggda för ett stadsliv, men vi tar landet med oss in i boendet.

Hela huset är byggt av trä, inte av gips och reglar, inte av träfasader på betongstomme, utan helt i trä förutom själva grunden huset står på. Ja, även isoleringen i väggarna (som är väldigt tjocka) är av träull.

Trä lagrar nämligen koldioxid. Att använda det materialet är bra för alla. Det märker man i boendet. Det blir bättre luft, det blir en naturlig fuktvandring i huset och det blir en känsla av natur som inte är på låtsas. Varje lägenhet är utan plast som låser in väggar och fasad. Allt andas. Man använder lerfärg och naturliga material i väggar och golv. Man ger alla boende en enorm balkong som man kan bo, odla och träffas på. Man erbjuder möjlighet till gemensam odling, till bilpool och till ­låne­cyklar och verktygsdelning.

Klimatsmarta hyreshus i Växjö  Brödtext teaser: Klimatsmarta trähus rakt igenom med marknadens bästa supermiljökök Puustelli Miinus.  Brödtext mer info:  Dessa hus är en fortsättning och förädling av hus projektet Kv Ran i Västerås som blev färdigt våren 2021.  Här i Växjö bygger man totalt 45st lägenheter fördelat på 3st huskroppar. Man förädlar byggtekniken och bland annat sätter man plåttak istället för papp för att lättare kunna montera solcellerna på taket.  Man valde att fortsätta med Puustelli Miinus
Kv Enskiftet

 Visualiserad bild på hur området med ETC husen kommer se ut

Kv Enskiftet, ETC Bygg, Nyproduktion HR lgh, Växjö
Under byggnation

Exteriör bild som visar huset under uppbyggnaden i Juli 2021.

Kv Enskiftet, ETC Bygg, Nyproduktion HR lgh, Växjö
Exempel på kök

Ett av köken som har moderna skjutdörrar i köket och smart förvaring bakom

Kv Enskiftet, ETC Bygg, Nyproduktion HR lgh, Växjö
Exempel på kök

Här ser ni köket utan luckor och skymtar dom unika biokomposit stommarna som snyggt visar upp den trärena väggen bakom

Kontakta projektförsäljning

Projekt
Marknadsföringstillstånd