Trä är en förnybar naturresurs och ett ekologiskt materialval. Bänkskivor som tillverkats av massivt trä är långlivade, kan repareras och är lättskötta. Träet har en fenomenal förmåga att lagra kol i sig och lagrar kolet under hela sin livscykel. I slutet av sin livscykel kan bänkskivan förstöras genom förbränning, varvid kolet återgår till atmosfären. Vi använder endast trädslag från PEFC- och FSC-certifierade skogar. Detta säkerställer att skogarna mår bra och att ny skog planteras.

Wood-träskivor

Trämönstret på Wood-träskivor fortsätter naturligt över hela skivan. Wood-skivan kan oljas eller lackas. Skivan fås också som träfärdig, men produkten behöver då ytbehandling innan den tas i bruk. Alla Puustellis skivor i massivt trä och med ytbehandling hör till den bästa inomhusluftsklassen M1.

Blockwood-träskivor

Blockwood stavlimmade träskivor tillverkas av mindre bitar som tydligt skiljer sig från varandra. BlockWood-skivan kan oljas, lackas eller betsas och kanten kan också formas. Skivan fås också som träfärdig, men produkten behöver då ytbehandling innan den tas i bruk. Alla Puustellis skivor i massivt trä och med ytbehandling hör till den bästa inomhusluftsklassen M1.