Midsommar närmar sig. En tid då det blir mycket förberedelser i köket. I år har vi äran att skicka en midsommarhälsning från Michael Björklund.
"Jag kan stolt meddela att jag, Micke Björklund, nu samarbetar med Puustelli och deras fantastiska kök!
Puustelli har designat och byggt mitt nya studiokök i Vasa, och jag är oerhört tacksam för deras engagemang och skicklighet. Tillsammans har vi noggrant valt material och specifikationer som passar mina behov och inspelningar perfekt.
Tack Puustelli för ert fantastiska arbete och för vårt samarbete. Jag ser fram emot framtida inspelningar.
...sen vill jag passa på att önska er alla en riktigt fin midsommar med detta enkla, smarriga recept.
Kallrökt forell med dillstuvad potatis, fänkålssallad och citron
4 portioner:
INGREDIENSER
- 600g kallrökt forell
- 900g färskpotatis
- 25g smör
- 2msk vetemjöl
- 3dl mjölk
- 100g färskost
- Salt
- 1 kruka dill
- 1 citron
- 1 stor fänkål
- Olivolja
GÖR SÅ HÄR
- Koka potatis mjuk i saltat vatten och låt den svalna.
- Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölet. Tillsätt sedan mjölken under omvispning.
- Låt stuvningen koka fyra minuter och tillsätt sedan färskosten och smaka av med salt.
- Finskär dillen och dela potatisen och blanda sedan ner dem försiktigt i stuvningen.
- Hyvla fänkålen och pressa över halva citronen och tillsätt olivolja och salt.
- Skär forellen i tunna skivor och dela den andra halvan av citronen i klyftor.
Puustellis Trendkök 2025
Puustellis Trendkök 2024