FÖRETAGSANSVARSRAPPORT banner 60%

Företagsansvarsrapport 2022


Puustellis företagsansvarsrapport beskriver företagets ansvarsarbete och de vidtagna åtgärderna under året inom socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Rapporten följer GRI-standarden och har certifierats av en oberoende tredje part. Puustelli har åtagit sig att stödja FN:s mål för hållbar utveckling och att följa de tio principerna i FN:s Global Compact gällande mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, miljö och bekämpning av korruption.

Natural Steps styr vårt ansvarsarbete

Med hjälp av Natural Steps hållbar utvecklingsprogram styr vi våra projekt mot en mer hållbar möbelproduktion. Programmet är en nära del av implementeringen av vårt företags strategi och en väsentlig del av den dagliga förvaltningen. Vi har definierat ansvarsmål och åtgärder för alla våra områden, varav de viktigaste är ansvarsfull upphandling, produktutveckling som främjar den cirkulära ekonomin och koldioxidneutral produktion.

Transparent leveranskedja

Puustellis ansvar börjar vid källan till materialet. Vi behöver veta var våra material kommer ifrån, vilken typ av arbetskraft som används för att tillverka dem och vilken typ av effekter våra materialval har på miljön. Fokus för våra leverantörsrevisioner är socialt och ekonomiskt ansvar i leverantörens leverantörskedja samt mer ekologiska materialval, både vad gäller råvaror och förpackningar. Alla våra leverantörer har skrivit under våra riktlinjer för Code of Conduct.

Ansvarsfullt arbete på fabriken

Vi har förbundit oss till koldioxidneutral tillverkning till 2035, inklusive våra indirekta utsläpp. Detta kräver en undersökning av de exakta miljöavtrycken av material och råvaror, samt ett nära samarbete med vår leverantörskedja. Vi har minskat koldioxidavtrycket från vår egen tillverkning med mer än 85 % och arbetet för en mer hållbar möbelindustri fortsätter i enlighet med vårt Natural Steps-program.

Hållbara produkter utan att kompromissa med säkerheten

Långvariga produkter är hörnstenen i vårt ansvar. Vi testar produkternas säkerhet och kvalitet i våra egna och tredje parts laboratorier. ISO 9001, 14001 och 45001-certifikaten, som vi har haft i åratal, signalerar också vårt kontinuerliga engagemang för kvalitet, produktsäkerhet, arbetshälsa och miljö. Vi strävar ständigt efter produkter som främjar den cirkulära ekonomin och redan för 10 år sedan lanserade vi vår ekologiska och patenterade biokompositstomme för att minska kökets koldioxidavtryck. Vi berättar mer om våra årliga åtgärder i vår företagsansvarsrapport.

Beställ nyhetsbrev
Beställ Idébok
Boka tid för köksplanering

 

BESTÄLL PUUSTELLIS NYHETSBREV OCH FÅ TIPS OCH INSPIRATION INFÖR DIN KÖKSRENOVERING

Vilken typ av projekt planerar du:
När du skickar in formuläret får du vårt nyhetsbrev i din e-postadress. Läs om vår integritetspolicy.
Marknadsföringstillstånd
Vilken typ av projekt planerar du:
Marknadsföringstillstånd

Boka tid för köksplanering

Skicka in din bokning till butiken nära dig. Vi bekräftar tiden snarast.
Vilken typ av projekt planerar du:
Hur vill du att vi kontaktar dig
Jag vill boka
Marknadsföringstillstånd
Efter att du har skickat in formuläret så kan våra köksinredare kontakta dig via e-mail eller telefon.