Puustelli i Nyköping fyller 30 år. Butiken har levererat upp mot 2000 köksdrömmar genom åren och kundnöjdheten är hög. Många av kunderna kommer från rekommendationer från vänner och bekanta som tidigare har köpt kök från butiken.

Puustellis butik i Nyköping grundades 1992 av Anne-Marie och Tomas Fredriksson. Fyra år senare, 1996, började Marie Selstig, och i samma veva snickaren Peder Fransson. Anne-Marie jobbade på Puustelli ända fram till 2018 då hon flyttade utomlands.

Idag drivs och ägs butiken av Marie Selstig, Peder Fransson och Marcus Saarenpää, som började som säljare 2015 och kort därefter blev delägare.

Butiken har sålt närmare 2000 kök genom åren.
– Vi räknade på det för en tid sen, berättar Marcus. Vi snittar på cirka 60 kök om året.

– Den typiska Nyköpingskunden är den som vill renovera och satsa på en rejäl renovering, vill ha kvalitet, söker kvalitet och gärna vill göra lite mera, berättar Peder. Det är sällan som vi bara sätter upp ett kök. Det är alltid någonting runt omkring.
– Det är en person som vill ha god kvalitet och ett helhetskoncept där de inte behöver göra någonting.

– Vi har ett väldigt gott ryckte i stan, säger Marie. Vi har nöjda kunder och nöjda kunder ger nya kunder. Det är en liten stad och många pratar med varandra.

Nyckel till att det har gått bra för Puustelli i Nyköping är att de har ett sammansvetsat gäng, både bland säljare och montörer. Det finns inget vi och dom. Peder menar att det inte blir den där schismen som det kan uppstå annars när man har flera olika monteringsföretag. I Nyköping har alltid tanken varit att ha allt under samma tak.

Under vecka 45 firar butiken att de fyller 30 år med olika aktiviteter.
– Vi har byggt om utställningen som vi kommer att visa, tre nya kök och ett nytt showroom, berättar Marcus.

Vi kommer att ha extraöppet på onsdag kväll där jag kommer att prata om materialval och på lördagen bjuder Marie på en liten höstsoppa och visar hur man lagar mat i en ångugn.
Peder kommer också finnas på plats då och svarar på frågor om vad man ska tänka på är man renoverar ett kök.

Läs mer om jubileumsveckan

Jubileumskök Nyköping
Ett av de nya köken är jubileumsköket ”Södermanland” som butiken har tagit fram. Det är en spegelbild av de harmoniska färger som finns i omgivningen runt omkring.