Vastuulliset_tuotteet_2019

Ansvarsfulla produkter


Kvaliteten på långlivade Puustelli-möbler bygger på hållbara och giftfria material samt miljövänliga tillverkningssätt. När det gäller materialval för möbler är vi kända för att vara krävande och därför väljer vi materialen hos tillverkarna själva, i enlighet med våra egna miljö- och kvalitetskriterier. Vår giftfria produktion säkerställer att det är tryggt att tillverka och använda Puustelli-möbler och att de inte orsakar problem med inomhusluften. När produkternas livscykel löper ut kan de också förstöras på ett säkert sätt.

Tillverkning av möbler

Endast de material som uppfyller kraven i vår ansvarsfulla livscykelplanering tas med i Puustelli-sortimentet. Samarbetet med våra uppskattade materialleverantörer är förtroligt och har pågått i årtionden. Träytorna på Puustelli-möblerna behandlas med milda oljor eller vattenburna ytbehandlingsmedel som lämpar sig i fråga om hållbarhet och giftfrihet till och med som leksaker för barn. Vi använder inte lim med tillsatt formaldehyd i vår produktion. Vi ger luckor och skivor kantband med laserteknik och något lim behövs inte alls. Puustellis hela tillverkningsprocess är giftfri. Vi använder inte ämnen som innehåller tungmetaller och de uppstår inte heller under tillverkningsprocesserna.

Ren inomhusluft

Konstruktionerna är utgångspunkten för ren inomhusluft i en bostad. Vid renovering av hemmet är det viktigt att beakta hurdana ytmaterial som väljs för rummen. Över 90 % av Puustelli-produkterna har redan testats, och de hör alla till klass M1, som är den bästa nivån i inomhusluftklassen. M1-märket anger att produkten är ren och inte orsakar irritation eller luktolägenheter. Enbart rena material räcker ändå inte till för att säkerställa ren rumsluft, utan det är viktigt att också beakta de fäst- och ytbehandlingsmedel som används vid installationerna. De lim som vi använder i produktionen innehåller inte tillsatt formaldehyd och det finns inget behov av lim i produkter som får kantband med laserteknik.

Vastuullisuus_tuotteet_kollaasi_1920x500
Beställ nyhetsbrev
Beställ Idébok
Boka tid för köksplanering

 

BESTÄLL PUUSTELLIS NYHETSBREV OCH FÅ TIPS OCH INSPIRATION INFÖR DIN KÖKSRENOVERING

Vilken typ av projekt planerar du:
När du skickar in formuläret får du vårt nyhetsbrev i din e-postadress. Läs om vår integritetspolicy.
Marknadsföringstillstånd
Vilken typ av projekt planerar du:
Marknadsföringstillstånd

Boka tid för köksplanering

Skicka in din bokning till butiken nära dig. Vi bekräftar tiden snarast.
Vilken typ av projekt planerar du:
Hur vill du att vi kontaktar dig
Jag vill boka
Marknadsföringstillstånd
Efter att du har skickat in formuläret så kan våra köksinredare kontakta dig via e-mail eller telefon.