Nu monterar vi ditt nya kök gratis!

Nu är vår sommarkampanj i full gång där vi monterar ditt nya kök gratis.
Montagekapaciteten är begränsad så passa på och boka en köksplanering redan nu.
Det här är vår populäraste kampanj och tiderna brukar ta slut fort - så kontakta oss för köksplanering redan nu!

ROT-avdraget ger dig 30% av montagekostnaden tillbaka,
resterande belopp för montaget, hela 70%, ger vi som rabatt på kökssnickerierna.

Erbjudandet gäller mellan 4–31/5 vid köp av ett komplett kök
från Puustelli till ett snickerivärde av minst 70 000 kronor.

Boka tid >>

Köksplanering online

Nu kan vi erbjuda köksrådgivning och köksplanering online via telefon eller webb. Du bokar en tid precis som vanligt, men vi utför mötet med teknikens hjälp.

Läs mer >>

Puustelli skapar ”köksmecka” i Uddevalla

Puustelli öppnar butik i Uddevalla. Den andra advent, den 8 december, har butiken i Herrestad premiär.
Det blir en butik där en högre nivå av personlig service blir verklighet.

Butiken kommer att drivas av Pernilla Block, Fiskebäckskilsbo som tidigare jobbat med Puustelli i deras framgångsrika Västerås-butik och kan sortimentet både utan och innan. 

– Puustelli gör kök av väldigt hög kvalitet och med ett väldigt stort sortiment. Men de säljer faktiskt ytterligare en sak – tid, säger Pernilla Block och förklarar: 

– I Puustellis koncept ingår att du får hjälp med allt från planering av ditt kök till själva bygget. Du behöver inte göra något alls själv om du inte vill.
Det är ”det bekväma sättet att få ett högklassigt kök” säger Pernilla.

– Och om du vill kan vi bygga köket när du är på semester, så kommer du hem till ett sprillans nytt kök. 

Hembesöket lyfter servicenivån

Puustelli har visserligen service som sin paradgren, men Pernilla Block vill lyfta servicenivån ytterligare några snäpp. Därför har hon valt att ha en lite mindre köksbutik och gör alltid besök hos kunderna i hemmet för att planera deras nya kök.

– Köksutställningar i butik är jättebra för att kunna se material och luckor till köket, säger Pernilla Block. Det blir lättare för mig att rita ett bra och inspirerande kök när jag har sett kundens hemmiljö och fått en helhetsbild av var det nya köket ska passa in.

– För mig innebär hembesöket också att jag får bättre möjligheter att hitta smarta lösningar för köksinredningen än om jag bara får ett antal mått i butiken.

Flera år framåt

Pernilla är också den som mäter upp köket och ansvarar för att allt stämmer samt finns med under hela resan.

– Mina kunder kommer att ha mig som sin kontakt från första besöket till dess att köket är färdigt och redo att börja användas. Och långt därefter – dyker det upp frågor efter att allt är färdigt, kommer jag att finnas tillgänglig många år framöver, säger hon. 

Smart miljötänk i köken

Det finländska varumärket Puustelli har funnits i Sverige i snart 30 år och har kunder över hela landet. Köken kännetecknas av en skandinavisk design, bra material och höga miljövärden. 

Det betyder att Puustelli bland annat jobbat mycket med att rensa bort material och ämnen som kan bli ohälsosamma i inomhusluften, till exempel formaldehyd. Självklart sker också tillverkningen med en medvetenhet om miljön. 

– Bland annat tillverkas alla kök i Finland, och det mesta av råvarorna hämtas från fabrikens närområde, säger Pernilla Block. 

Supermiljököket Miinus

Puustelli är också banbrytande när det kommer till miljökök med sitt Puustelli Miinus-koncept. 

– Supermiljököket har bara hälften så stort koldioxidavtryck som ett vanligt standardkök. 

”Köksmecka”

Köksbutiken i Herrestad i Uddevalla kommer att ligga i närheten av flera andra köksbutiker. Det blir ett litet köksmecka i området, där den som letar nytt kök får nära att gå mellan butikerna. 

Efter butiksinvigningen den 8 december kommer Puustellibutiken att ha öppet tisdag–fredag 11–18, samt lördagar 10–15. 

För mer information om Puustelli och den nya butiken i Uddevalla, besök www.puustelli.se eller ring 0522-44 33 00.

Europapatentet färdigt – Puustellis miljökök är verkligen unikt

Nu är det klart: Puustelli erhåller europeiskt patent på ett flertal lösningar i möblerna i Miinus-konceptet. 

Patentet visar att Miinus – eller ”supermiljököket” som det ofta kallas – inte bara är yta, utan verkligen står för något nytt i strävan mot mindre klimatpåverkan i köksinredning. 

 

Puustelli Group Oy har beviljats Europapatent på flera olika uppfinningar i sitt mer miljövänliga kökskoncept Miinus. Patentet omfattar flera detaljer i möbelsystemets olika delar och i synnerhet i skåpstommens konstruktion. Patentet är ett bevis för att Miinus är ett inredningskoncept som verkligen bryter ny mark inom köksmöbler. 

Stomsidorna i den patenterade konstruktionen tillverkas av ett biokompositmaterial genom formsprutning. I enlighet med patentet kan man tillverka stomdelar av olika typer och storlekar, men varje del kräver sin egen form. 

 

Biokompositramverk med utmärkta testresultat för inomhusluft och hållbarhet 

Biokompositen som tillverkas av polypropen och cellulosafiber släpper inte ut gifter i luften, har hög hållfasthet och behåller form och färg även under mycket krävande förhållanden. 

  • formaldehydhalt 0 % 
  •  antistatiskt material 
  •  blötläggning i vatten i flera månader => inga förändringar 
  •  belastningstest med 350 kg vikt i månader => inga formförändringar 
  •  temperaturvariationer mellan minus 25 och plus 90 grader => inga förändringar 
  •  färgbeständighet under testerna => inga förändringar 
  •  utmärkta resultat för hållfasthet hos och återfästning av skruvar 

 

Exceptionell flexibilitet hos biokompositstommar 

Biokompositramarna gjuts med färdiga skruvhål för sammanfogning och infästning av gångjärn, mekanismer och lådskenor. 

Materialet tröttas inte ut och konstruktionen kan varieras. Det innebär att till exempel ett hyllskåp kan förändras till lådskåp utan att stommen lossas från helheten och utan att försvaga konstruktionen. Eftersom skruvhålen redan finns på plats är förändringar enkla att genomföra. 

Jämfört med traditionell spånskiva är fäststyrkan i Miinus-stommen flera tiotal gånger bättre, och till skillnad från en stomme i spånskiva kan Miinus-stommen upprepade gånger lossas, flyttas och fästas på nytt. 

 

Materialen 

I Miinus-möblerna har allt överflödigt material avlägsnats. Möblernas vikt (massa) är cirka halva den hos ett jämförelsekök. Därför orsakar det också ett nästan halverat koldioxidavtryck av transporter jämfört med ett typiskt kök. Miinus-köket är lättare att hantera, montera och transportera. 

Den som ser till återvinningsbarhet, koldioxidavtryckskalkyler och många andra forskningsresultat kan snabb konstatera att i ett ekologiskt kök går det inte att använda vanliga MDF- eller spånskivor – detsamma gäller melamin- eller laminatytor. 

 

Ett helt Miinus-kök understiger gränsvärdena för bästa nivå på inomhusluft med upp till hälften, beroende på val av material- och ytbehandling. 

 

Inspirationen till Miinus-köket 

Miinus-konceptet föddes ur en vilja från Puustelli att göra något konkret för miljön. Målet var att minska det koldioxidavtryck tillverkningen av kök orsakar samt ett köks miljöbelastning under hela 

sin livscykel. Projektet blev allt viktigare efterhand efterfrågan på ekologiska alternativ ökade. Patenterade Miinus är nu bevisligen ett svar på denna efterfrågan. 

 

Utvecklingsarbetet tog flera år 

När utvecklingsarbetet av det som blev Puustelli Miinus inleddes fanns inga färdiga forskningsdata tillgängliga: en lika omfattande tillämpad forskning om material hade aldrig tidigare gjorts. Utvecklingsarbetet tog flera år, under vilka vi var tvungna att testa samtliga idéer till lösningar själva, innan vi till slut nådde fram till en helt användningsfärdig Miinus-stomlösning av formsprutad biokomposit som nådde de mål vi ställt upp. 

I Puustellis utvecklingsteam har under projektet ingått ett stort antal forskare som varit specialiserade på olika tekniker samt know-how, tester, prototyper och 3D-modelleringar inom olika områden.

Pages